Selecteer een pagina

Wel of geen aankoopmakelaar

Wel of geen aankoopmakelaar, startershypotheekwinkel

Ja, een aankoopmakelaar inschakelen kan verstandig zijn; tenzij je goed kunt onderhandelen, dan kun je het ook zelf doen. Je wilt het beste bod uitbrengen, maar ook niet te veel betalen. Denk dus goed na over jouw keuze of je wel of geen aankoopmakelaar benadert.

Een goede aankoopmakelaar kent de markt

Een lokale makelaar is vaak goed op de hoogte van wat er speelt in de markt. Als een van de eersten weet hij of zij wanneer een woning in de verkoop komt. In een markt waar de huizen als zoete broodjes over de toonbank gaan, kan het erg handig zijn om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw droomhuis wordt weggekaapt door iemand anders.

Een aankoopmakelaar is specialist in de markt en is goed op de hoogte van de prijsontwikkelingen. Omdat een aankoopmakelaar niet emotioneel betrokken is bij een woning, kan hij of zij jou helpen met een realistische bieding. Zo weet je bijna zeker dat je niet te veel biedt op een huis, want je kunt je geld maar een keer uitgeven.

Overal hangt een prijskaartje aan

Elke makelaar hanteert zijn eigen prijzen. Het loont om de makelaar te vragen of hij of zij de diensten verkoopt voor een vast tarief of percentage. Je komt dan niet zomaar voor verrassingen te staan. Bekijk dus goed welke makelaars er actief zijn in jouw regio.

Aan de hand van reviews kun je beoordelen of een makelaar goed en betrouwbaar is. Als je een goede aankoopmakelaar in de arm neemt, verdient zich dat terug. Bepaal dus zelf of je wel of geen aankoopmakelaar inschakelt.

Startershypotheekwinkel.nl werkt door het hele land samen met lokale aankoopmakelaars. Als je meer informatie wilt over dit onderwerp of met een andere vraag zit, klik dan op de groene Whatsapp-button hieronder en spreek met een van onze hypotheekadviseurs.

Bel of Whatsapp

7 dagen per week via Whatsapp bereikbaar

Wanneer je benieuwd bent naar de mogelijkheden stuur je ons een Whatsapp of vraag je een gratis oriëntatie-beeldbelgesprek aan.
Chat openen
We zijn 24/7 bereikbaar!