Selecteer een pagina

Wel of geen aankoopmakelaar

Wel of geen aankoopmakelaar, startershypotheekwinkel

De vraag: ‘zal ik wel of geen aankoopmakelaar inschakelen als ik een huis wil kopen’, wordt vaak aan ons gesteld. Kies je hier wel voor, dan heb je vaak een streepje voor.

Hoe goed ken jij de markt?

Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Een lokale aankoopmakelaar is namelijk vaak goed op de hoogte van wat er speelt in de markt. Als een van de eersten weet hij of zij wanneer een woning in de verkoop komt. In een markt waar de huizen als zoete broodjes over de toonbank gaan, kan het erg handig zijn om een aankoopmakelaar in de arm te nemen, want voor je het weet wordt jouw droomhuis weggekaapt door iemand anders.

Een aankoopmakelaar is specialist in de markt en goed op de hoogte van de prijsontwikkelingen. Omdat een aankoopmakelaar niet emotioneel betrokken is bij een woning, kan hij of zij jou helpen met een realistische bieding. Zo weet je bijna zeker dat je niet teveel biedt op een huis, want je kunt je geld maar een keer uitgeven.

De kosten van een aankoopmakelaar

Elke makelaar hanteert zijn eigen prijzen. Het loont om de makelaar te vragen of hij of zij de diensten verkoopt voor een vast tarief of percentage, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bekijk dus goed welke makelaars er actief zijn in jouw regio.

Daarnaast kun je aan de hand van de reviews beoordelen of het een goede en betrouwbare makelaar is. Als je een goede aankoopmakelaar in de arm neemt, verdient zich dat terug. Bepaal dus zelf of je wel of geen aankoopmakelaar inschakelt.

Startershypotheekwinkel.nl werkt door het hele land samen met lokale aankoopmakelaars. Als je meer informatie wilt over dit onderwerp of met een andere vraag zit, klik dan op de groene Whatsapp button hieronder en spreek met een van onze hypotheekadviseurs.

Bel of Whatsapp

7 dagen per week via Whatsapp bereikbaar

Wanneer je benieuwd bent naar de mogelijkheden stuur je ons een Whatsapp of vraag je een gratis oriëntatie-beeldbelgesprek aan.
Chat openen
We zijn 24/7 bereikbaar!