Selecteer een pagina

Starterslening

starterslening, startershypotheek, startershypotheekwinkel

Een starterslening boven op jouw startershypotheek kan je op de woningmarkt net even dat extra zetje geven om je droomhuis te kunnen kopen. Maar wat is nou precies een starterslening, hoe werkt het en waar vraag je het aan.

Wat is een starterslening?

Er zijn veel gemeenten in Nederland die een starterslening aanbieden. Het Stimulieringsfonds Volkshuisvesting afgekort SVn, ziet toe op de leningen en de verstrekking ervan. Het is een extra lening die je bovenop je normale startershypotheek kunt krijgen.

starterslening, svn, startershypotheekwinkel

Hoe werkt het?

Het kan voorkomen dat je een huis hebt gezien dat je op basis van je inkomen net niet kunt kopen. De starterslening kan voor jou dan een oplossing bieden omdat de extra lening, naast je startershypotheek, het kopen van een huis dan soms toch mogelijk maakt. Voor de lening betaal je de eerste 3 jaar geen rente en aflossing. De lening duurt 30 jaar en de rente staat vast voor een periode van 15 jaar. Na 15 jaar wordt de rente opnieuw voor 15 jaar vastgezet, voor de rente die dan geldt.

Waar vraag je het aan?

De starterslening vraag je aan bij SVn, maar voordat je dat doet moet je eerst weten of jouw gemeente het aanbiedt. Ook moet je eerst toestemming hebben van jou gemeente om ervoor in aanmerking te komen. Heb je groen licht gekregen? Met de toewijzingsbrief van jouw gemeente dien je de aanvraag in bij de SVn.

Wil je weten of jouw gemeente een starterslening aanbiedt? kijk dan op de website van svn.nl of stuur ons een Whatsapp. Daarnaast bieden wij jou de mogelijkheid de hypotheekkosten af te lossen in termijnen.

Bel of Whatsapp

7 dagen per week via Whatsapp bereikbaar

Wanneer je benieuwd bent naar de mogelijkheden stuur je ons een Whatsapp of vraag je een gratis oriëntatie-beeldbelgesprek aan.
Chat openen
We zijn 24/7 bereikbaar!