Selecteer een pagina

Kan ik mijn verbouwing meefinancieren?

verbouwing, meefinancieren, startershypotheek, startershypotheekwinkel

Je ziet een leuke opknapwoning te koop staan, maar je vraagt je af kan ik mijn verbouwing meefinancieren? Het kan wel, maar elke verbouwing is anders en wordt beoordeeld. Als jouw inkomen het toelaat krijg je voor maximaal 100% van de marktwaarde van de woning, een hypotheek.

Als je een huis verbouwt, stijgt de waarde van het huis meestal. Het wil niet zeggen dat een verbouwing van 50.000,- euro ervoor zorgt dat het huis ook met 50.000,- euro in waarde stijgt. Je kunt uiteindelijk maximaal een startershypotheek krijgen van 100% van de marktwaarde ná de verbouwing.

De waardevermeerdering

Een verbouwing zorgt doorgaans voor een waardestijging van 60% tot 100%. Het deel van jouw investering dat niet in waarde vermeerderend, betaal je van eigen geld. Hoeveel waardevermeerdering jouw geplande verbouwing oplevert, bepaalt de taxateur die de waardevermeerdering vermeldt in het taxatierapport. Grofweg onderscheiden we twee verbouwingssoorten: de waardevaste- en de smaakgevoelige verbouwing.

Waardevaste verbouwing

Bij een waardevaste verbouwing denk je aan het aanpakken van achterstallig onderhoud van een woning, zoals een nieuwe CV-ketel laten plaatsen en het huis voorzien van een nieuw likje verf en dubbelglas. Ook een uitbouw of dakkapel is een waardevaste verbouwing, omdat je er meer ruimte bij krijgt. Vaak kunnen deze verbouwingen voor het grootste deel meegefinancierd worden.

Smaakgevoelige verbouwingen

Stel je koopt een woning, maar de keuken bevalt je niet. Het wil niet zeggen dat een nieuwe keuken ervoor zorgt dat de waarde van de woning daarmee net zoveel stijgt als de investering zelf. In dit geval spreken we over een smaakgevoelige verbouwing.

Het bouwdepot

De kosten van de verbouwing betaal je uit het bouwdepot. Dit potje maakt onderdeel uit van jouw totale hypotheek.

Kan ik mijn verbouwing meefinancieren?

Wil je weten of je de verbouwing van dat leuke klushuis kunt meefinancieren? Stuur ons dan een bericht via de Whatsapp button hieronder, dan helpen we je vrijblijvend op weg.

 

Bel of Whatsapp

7 dagen per week via Whatsapp bereikbaar

Wanneer je benieuwd bent naar de mogelijkheden stuur je ons een Whatsapp of vraag je een gratis oriëntatie-beeldbelgesprek aan.
Chat openen
We zijn 24/7 bereikbaar!